lunes, 2 de febrero de 2015

Les característiques del so

Amplitud: L'amplitud és el grau de moviment de les molècules d'aire en una ona. Com més gran és l'amplitud de l'ona, més intensament colpegen les molècules al timpà i més fort és el so percebut.

Freqüència: La freqüència és el número d'oscil·lacions que una ona efectua en determinat interval de temps. El nombre de cicles per segon s'anomena herz (Hz), i és la unitat amb la qual es mesura la freqüència.

Intensitat: És la qualitat que permet distingir entre sons forts o dèbils. A més de l'amplitud en la percepció de la intensitat, influeix la distància a què es troba situat el foc sonor de l'oient i la capacitat auditiva d'aquest.

To: Cada so es caracteritza per la seva velocitat específica de vibració, que impressiona de manera peculiar el sentit auditiu. Aquesta propietat rep el nom de to.

Timbre: Si el to permet diferenciar un sons d'uns altres per la seva freqüència, i la intensitat els sons forts o dèbils, el timbre completa les possibilitats de varietats de l'art musical des del punt de vista acústic, per que és la qualitat que permet distingir els sons produïts pels diferents instruments.

0 comentarios:

Publicar un comentario